Gegrond wantrouwen

Donderdag 20 september is er weer een soldatendienst, geleidt door ds. Gerard van Driesten. Deze keer in de kapel van Beukbergen, Amersfoortseweg 59, 3712 BB Huis ter Heide. Vanaf 18:00u inloop en ontmoeting en een hapje eten. Om 19:30u Soldatendienst.

THEMA: In de dienst denken we met elkaar na over ‘Gegrond Wantrouwen’.

Dit thema waar we om de dienst met elkaar over nadenken, klinkt niet liefelijk en mooi. Maar het is wel een heel reëel aspect van het leven. We luisteren naar een nummer van Passenger dat gaat over de ‘gaten in ons hart’. De zanger, die door sommigen ook wel ‘de zingende geit’ wordt genoemd, bedoelt dit waarschijnlijk figuurlijk. Het gaat over wantrouwen tegen sommige mensen (of instanties of ‘de organisatie’) die er niet voor je bleken te zijn toen het erop aan kwam. Dat doet, soms ongemerkt, altijd iets met je. Vervolgens kijken we naar een hierbij passend verhaal uit het Oude Boek. Een mooi filmfragment van Petrus die een stukje over het woeste water richting Jezus loopt. Als ik militairen vraag waar deze clip over gaat, zeggen ze steevast: ‘over vertrouwen’. Honderd punten.

Maar wat bedoelen we eigenlijk met vertrouwen, en waarom is dat zo belangrijk voor ons?
Kortom, wat hebben we eigenlijk precies aan dit bijzondere verhaal?
Het antwoord op deze vraag vinden we samen op de avond van de 20ste…

Gerard: “Ik vind het mooi om vanuit de hoop van het Evangelie betrokken te mogen zijn bij het wel en wee van militairen.”

Ds. Gerard van Driesten is sinds mei 2000 werkzaam als legerpredikant. Gestart bij 12 Lmbl (waar hij tevens de vakol met goed resultaat doorliep; ‘Air Assault!’) Vervolgens heeft hij gediend bij Schoolbat-Zuid, vlb Gilze Rijen en de EODD. Tegenwoordig is hij verbonden aan de Bernhardkazerne te Amersfoort. Hij nam deel aan twee missies in Afghanistan en één in Irak. Gerard is getrouwd, heeft drie kinderen in de opstandige leeftijdsfase en een trouwe hond. 

 

Geef een reactie