Hier mag je even jezelf zijn

(Foto: RD)

Een kaars flakkert. „Het licht van deze paaskaars wijst voor mij naar het licht van Christus”, zegt ds. Jan-Derk de Bruin voorin een zaaltje van ECHOS-Home ‘de Landing’. Hij steekt nog een kaars aan. En nog één. De tweede is voor militairen onderweg, de derde voor het thuisfront. De krijgsmachtpredikant van 11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen leidt het ”moment van mijmering”. Met een beamer, een scherm en een legertje waxinelichtjes. Moderne muziek klinkt door de speakers, ondersteund door flitsende beelden.
„Hier mag je even jezelf zijn”, legt de legerpredikant uit. „Even loskomen van de waan van de dag.

Het complete verslag van de ‘Soldatenkerk’-bijeenkomst van afgelopen donderdag kunt u lezen in dit artikel dat vandaag in het RD werd gepubliceerd.

KRO / NCRV’s ‘Met hart en ziel’ heeft opnamen gemaakt van dezelfde viering. Het wordt uitgezonden op dinsdag 30 oktober om 16.35 uur op NPO2.

 

Geef een reactie